Muistot, kirjat ja elämäntarinat tutkimuskohteina

Graduntekijöiden ja nuorten tutkijoiden ideatori Tieteiden talon salissa 505, pe 13.10. klo 10-16

Kiinnostavatko muistitieto, kirjat, elämäkerrat, lukeminen ja kirjoittaminen tutkimuskohteina? Kirjahistoriallinen seura ja kasvatushistorian elämäkerta- ja muistitietotutkimuksen verkosto KEMU järjestävät graduntekijöille ja jatko-opiskelijoille suunnatun ideatori-seminaarin, joka tarjoaa mahdollisuuksia tutkimusideoiden esittelyyn ja kommentointiin sekä verkostoitumiseen. Seminaariin ovat tervetulleita eri opintojen vaiheissa olevat graduntekijät ja jatko-opiskelijat eri oppiaineista. Toivomme myös pidemmälle ehtineitä tutkijoita mukaan kommentoimaan ja keskustelemaan.

Alustusten pituus on korkeintaan 6 minuuttia. Toivomme tiiviitä ja havainnollisia esityksiä, joissa tuodaan esille keskeiset tutkimuskysymykset. Ohjelmassa jätetään aikaa kommenteille ja keskusteluilla.

Graduntekijöiden ja jatko-opiskelijoiden esitysten lisäksi KEMU:n ja Kirjahistoriallisen seuran piirissä toimivat tutkijat pitävät lyhyitä alustuksia tutkimusaiheista ja metodologisista kysymyksistä. Tarkoituksena on virittää ja rohkaista keskustelua ja vuorovaikutusta. Seminaarissa esitellään myös arkistojen muistitietoaineistoja, jotka ovat opiskelijoiden ja tutkijoiden käytettävissä.

Seminaariin ilmoittaudutaan 15.9. mennessä. Ilmoittautumislinkit tulevat molempien seurojen verkkosivuille elokuussa, ja tarkennettu ohjelma päivitetään syyskuun aikana.